Eerste (Rijks)overheidbrede Werkconferentie Blockchain op woensdag 9 maart 2016

Op woensdag 9 maart 2016 vindt in Vergadercentrum de Brug in Utrecht de eerste (Rijks)overheidbrede werkconferentie “Blockchain: Kansen en impact voor de Nederlandse Overheid” plaats. Aanleiding zijn meerdere blogs over deze technologie op de trendwatchers website van de Belastingdienst/FIOD.

Deze werkconferentie wordt georganiseerd door een publiek/privaat samenwerkingsverband tussen Belastingdienst/FIOD, IntoBitcoin.com en Politie.

Dagvoorzitter is Bernard Welten van Initiatief1Overheid. De sprekers zijn Rutger van Zuidam van Intobitcoin.nl; Kaspar Korjus e-Residency Program Director uit Estonia en Mark Vletter van Voys.

Hoe wisselen we informatie uit binnen de overheid met behoud van privacy? Hoe verlagen we kosten terwijl we de burger op transparante wijze zicht geven op zijn data? Hoe realiseren we een digitale infrastructuur die fraude voorkomt in plaats van faciliteert? Kan onze slimme digitale infrastructuur wellicht door meerdere landen gebruikt worden? Relevante vraagstukken waarvoor de blockchain technologie een oplossing lijkt te bieden.

Voor meer informatie en programma klikt u hier.