Frits Kemp, advocaat en curator

Raadscommissie 1Overheid

Als curator ben ik geconfronteerd met schrijnende gevallen van fraude; bedrijven en burgers die zwaar gedupeerd zijn. Het is kinderlijk eenvoudig om faillissementsfraude te plegen en de overheid schiet tekort in de aanpak daarvan. Ministers Hirsch Ballin en Donner hebben veel beloofd, toch is het alleen maar erger geworden. Ook de voorstellen van minister Opstelten zijn tot mislukken gedoemd, als er niet voor een andere aanpak wordt gekozen. Het gaat mij er niet om hoeveel fraudeurs gepakt worden, maar om hoe toekomstige fraude kan worden voorkomen.

Dat kan heel eenvoudig. Als overheidsinstanties beschikbare informatie met elkaar delen, kan fraude snel worden gedetecteerd en tot interventie worden gekomen. Nu werken instanties en ministeries niet samen en gaan alle ballen naar het OM, dat dit probleem niet alleen kan oplossen.

Ik heb mij aangesloten bij Initiatief 1 Overheid vanuit een maatschappelijk besef en wil mijn kennis en ervaring op het gebied va faillissementen graag delen en beschikbaar stellen.

Download hier de PDF : Wie zijn wij?
Download hier de PDF: Wat doen wij?
Download hier de PDF: Wat is ons doel?

Contact: info@initiatief1overheid.nl
Twitter: @fortinsolventie en @burger1overheid
Linkedin
Website: www.fortadvocaten.nl